Příprava vozu na zimu

Už přichází chladné, šedivé dny a počasí bude stále méně příznivé nejen k nám, ale i našemu vozu. Je čas připravit  své vozidlo na nadcházející chladné měsíce a odstranit všechny nečistoty.

Od října začíná sezona výměny pneumatik a je potřeba vyčistit spoustu ráfků.  Účinný čistič ráfků je přesně to, co potřebujete. V naší nabídce máme řadu různých čističů ráfků, které jsou velmi vhodné nejen při výměně pneumatik.

Náš Magic Wheel Cleaner je výkonný čistič kol bez obsahu kyselin, který rozpouští částice železa s charakteristickým červeným zabarvením díky reaktivním složkám, které obsahuje. To umožňuje jemné a důkladné čištění ráfků. Díky své vysoké účinnosti je tento čistič ráfků zvláště vhodný i pro přípravu vozidel.

Vysoce účinný je také například čistič kol Prewash wheel express, který je skvělý nejen na odstranění hmyzu, ale i na předmytí hliníkových ráfků. Má skvělé výsledky čištění i při krátké době působení proto se výborně hodí také pro frekventované mycí linky osobních a nákladních vozidel.
A do třetice Vám můžeme nabídnout přípravek Prewash B bez NTA, který se používá také na mytí hliníkových ráfků ale i odstranění hmyzu a předmytí. Díky vysokému podílu komplexotvorných činidel, povrchově aktivních látek a speciálních přísad rozpouští i odolné adheze, jako jsou nečistoty na ráfcích. Díky tomu je Prewash B bez NTA účinný čistič ráfků kol. Jeho všestrannost a účinnost využijí zejména autobazary nebo dílny.

Odstranění asfaltu z karosérie vozu

Zejména po měsících, kdy jezdíme po výletech, střídá se déšť se žhavým sluncem, je toto období pro vozidlo často zátěžové. Je tedy nezbytná řádná očista vozidla. Náš výkonný čistič Teerwäsche A je zvláště vhodný na odolné nečistoty, jako je asfalt nebo bitumen. Speciální čisticí prostředek na bázi rozpouštědel, šetrný k materiálům, snadno odstraní i dehet a bitumen ze všech povrchů odolných vůči rozpouštědlům.

Ochrana laku vozu na zimu

Ochraňte lak svého vozu tekutým voskem Spray Sealant, který zvýrazní barvu na vašem vozidle a konzervační komponenty vytvoří perfektní odperlovací efekt.
Před použitím vosku je vozidlo nutné odmastit, aby vosk lépe přilnul. Na odmaštění nejdříve použijte přípravek Panel Preparation Spray (alkoholový odstraňovač vosku pro přípravku laku). Přípravek nastříkejte do mikrofázové utěrky a očistěte ošetřovanou plochu. Po té ošetřovanou plochu otřete novým, čistým a suchým hadříkem z mikrovlákna například 4999619 nebo 7X5060C021.

Pak teprve použijte tekutý vosk  Spray Sealant.. Přípravek protřepejte a nastříkejte dva až tři střiky na mikrofázovou utěrku a následně nanášejte po částech na karoserii vozidla. Nikdy nestříkejte přípravek přímo na karoserii. Po krátkém působení vyleštěte mikrofázovou utěrkou  např. 7X5060C300. Následně vyleštěte ošetřenou plochu ještě jednou čistou mikrofázovou utěrkou 7X5060C300. Nenechávejte zaschnout nevyleštěné. Po aplikaci je dobré nechat vozidlo alespoň 4 hodiny pod střechou, aby byl výsledek lepší a trvalejší, ale i ihned po aplikaci je již ochrana zajištěna. Chcete-li, aby vám vosk na Vašem vozidle vydržel co nejdéle, myjte Vaše vozidlo ručně pomocí autošamponu NanoMagic Shampoo.