Dekontaminace autolaku

Pravidelné mytí vozu nestačí. Doporučujeme i autolak dekontaminovat!

Lak na autě je nutné nejen pravidelně omývat a leštit, abyste dosáhli skvělého čistého vzhledu, ale i dekontaminovat. Proč? Důvod je prostý. Voda ani běžný šampon na auta neumyje všechny nečistoty. Hlavně ty, které se dostanou skrz póry v laku níže do karosérie. Povrch je pak na pohled sice kompaktní, ale na dotek tomu tak není. Když například slídou z krabičky od cigaret přejedete po povrchu bude hrbolatý. Na povrchu kromě běžných nečistot a prachu ulpívá i polétavá rez, kousky asfaltu z cesty, brzdový prach a různé chemikálie ve vzduchu apod. Je toho dost, co jej poškozuje.

Dekontaminace se postará o dokonalou očistu povrchu vozu

Dá se provádět buď chemickou cestou nebo šetrnější mechanickou. Vystačíte si s nanošamponem, kluzným sprejem a čistící modelínou na lak firmy Koch.

  • Automobil umyjte nanošamponem. Pomocí mycí houby naneste prostředek na vozidlo a poté opláchněte čistou vodou. Zbylou vodu stáhněte stěrkou a poslední kapky osušte do utěrky z mikrovlákna.
  • U takto čistého a suchého automobilu můžeme začít s „clayováním” tedy dekontaminací. Postupuje se po menších částech, vždy po úsecích
    a to od shora dolů.
  • Na danou část nastříkejte kluzný sprej a pomocí modelíny stírejte sem tam. . Tím z povrchu odstraňujete nečistoty. Důležité je povrch udržovat stále kluzký.
  • Ve chvíli, kdy je modelína zanesená, properte ji v čisté vodě a přehněte na půl. Postup opakujte tak dlouho, dokud není celý vůz ošetřen.
  • Nakonec vůz znovu opláchněte čistou vodou a osušte. Povrch bude krásně čistý a hladký nejen na oko, ale i na dotek.

Myslete však na to, že aby modelína fungovala, je potřeba vždy pracovat s čistým kusem. Pokud se stane, že vám upadne na zem nebo se na ní jinak nalepí nečistoty, musíte ji vyměnit. Mohla by lak spíše znehodnotit než jej obnovit.

0_autoshampoo_koch4_clayspray_kapota5_clayspray_kapota